Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Mesélő természet

Mesél a természet, akárhova nézünk. Ha egy öreg, odvas fára, ha az ágai között fészkelő madárra, ha a madárfiókákat védelmező levelekre, a meleget adó napsugárra, amely szebbnél szebb virágokat csal elő a talajból. Mintha mindezt csak a mi örömünkre, mindennapi életünk szebbé tételéért tenné. A környezet megismerésére nevelés által a gyerekek a szűkebb és tágabb természeti és társadalmi környezetről olyan tapasztalatokat szereznek, amelyek az életkoruknak megfelelő, biztonságos eligazodáshoz, tájékozódáshoz nélkülözhetetlenek. Fontos, hogy adjunk elég időt és lehetőséget a gyerekeknek a természeti jelenségek, tárgyak, növény- és állatfajok apró kis csodáinak, ezernyi szépségének felfedezésére, az évszakok hangulatának átélésére.

Végállomás: Balatonfenyves

A szeptember és az október még lehetőséget ad sok udvari játékra, sétára és kirándulásra, az őszi évszak változásainak megfigyelésére. A középső-nagycsoportos gyermekeknek október 9-én maradandó élményben volt részük. Reggel nyolc órakor gyülekeztünk az óvodában. Segítőkész szülők szállítottak bennünket autóval Somogyszentpálra a kisvasút megállóhelyéhez. A gyerekek nagyon izgultak, hiszen közülük csak négyen láttak eddig kisvonatot. Volt csodálkozás, amikor megérkezett a szerelvény, nem gondolták, hogy ennyire kicsi. A kis „mesevonattal” Balatonfenyvesre utaztunk. Közben gyönyörködtünk a természet őszi színeinek sokféleségében, a vetésen szaladgáló fácánokban, gémekben és egyéb madarakban, a réten legelő szarvasmarhákban. Balatonfenyvesen a csendes Balaton partján sétáltunk, az ott lévő játszótéren jót mozogtunk, s megetettük az arra úszkáló hattyúkat és vadkacsákat. Hazautazás előtt egy jégkrémet is tudtunk vásárolni az összegyűjtött vadgesztenye árából. Nagyon sok gyereknek az autóbuszon utazás is nagy élmény volt, hisz a huszonegy gyerek közül csak hatan tapasztalták. Kellemesen elfáradva, sok-sok élménnyel tértünk vissza az óvodába. A gyerekek szerint „jó volt, csak rövid volt”.

Barátnők
Barátok
Hattyúetetés az óvodai kiránduláson
Horváth Györgyné
(2007. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Epizódok Papp Rózsi néni életéből
2. rész
(2019. II.szám Nyár)
·Kerámia szakkör
(2018. III.szám Ősz)
·Kéthelyen is fejleszti hálózatát a Telekom
(2016. III.szám Ősz)
·Lantos Gyuláné Mika Mária
(2014. III.szám Ősz)
·Bajnok Eszter országos bajnok
(2013. II.szám Nyár)
·Szociális Szolgáltató Központ a kéthelyiekért
(2012. I.szám Tavasz)
·Sakkeredményeink az elmúlt negyedévben
(2009. III.szám Ősz)
·Kórus
(2008. II.szám Nyár)
·Sítábori élményeim
(2007. I.szám Tavasz)
·Tűz van! Tűz van!
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc