Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Mesélő természet

Mesél a természet, akárhova nézünk. Ha egy öreg, odvas fára, ha az ágai között fészkelő madárra, ha a madárfiókákat védelmező levelekre, a meleget adó napsugárra, amely szebbnél szebb virágokat csal elő a talajból. Mintha mindezt csak a mi örömünkre, mindennapi életünk szebbé tételéért tenné. A környezet megismerésére nevelés által a gyerekek a szűkebb és tágabb természeti és társadalmi környezetről olyan tapasztalatokat szereznek, amelyek az életkoruknak megfelelő, biztonságos eligazodáshoz, tájékozódáshoz nélkülözhetetlenek. Fontos, hogy adjunk elég időt és lehetőséget a gyerekeknek a természeti jelenségek, tárgyak, növény- és állatfajok apró kis csodáinak, ezernyi szépségének felfedezésére, az évszakok hangulatának átélésére.

Végállomás: Balatonfenyves

A szeptember és az október még lehetőséget ad sok udvari játékra, sétára és kirándulásra, az őszi évszak változásainak megfigyelésére. A középső-nagycsoportos gyermekeknek október 9-én maradandó élményben volt részük. Reggel nyolc órakor gyülekeztünk az óvodában. Segítőkész szülők szállítottak bennünket autóval Somogyszentpálra a kisvasút megállóhelyéhez. A gyerekek nagyon izgultak, hiszen közülük csak négyen láttak eddig kisvonatot. Volt csodálkozás, amikor megérkezett a szerelvény, nem gondolták, hogy ennyire kicsi. A kis „mesevonattal” Balatonfenyvesre utaztunk. Közben gyönyörködtünk a természet őszi színeinek sokféleségében, a vetésen szaladgáló fácánokban, gémekben és egyéb madarakban, a réten legelő szarvasmarhákban. Balatonfenyvesen a csendes Balaton partján sétáltunk, az ott lévő játszótéren jót mozogtunk, s megetettük az arra úszkáló hattyúkat és vadkacsákat. Hazautazás előtt egy jégkrémet is tudtunk vásárolni az összegyűjtött vadgesztenye árából. Nagyon sok gyereknek az autóbuszon utazás is nagy élmény volt, hisz a huszonegy gyerek közül csak hatan tapasztalták. Kellemesen elfáradva, sok-sok élménnyel tértünk vissza az óvodába. A gyerekek szerint „jó volt, csak rövid volt”.

Barátnők
Barátok
Hattyúetetés az óvodai kiránduláson
Horváth Györgyné
(2007. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Epizódok Papp Rózsi néni életéből
(2019. III.szám Ősz)
·Olvasótábor
(2019. II.szám Nyár)
·Sikeres tűzoltóink
(2017. II.szám Nyár)
·Az Asszonykórus tartalmas éve
(2015. IV.szám Tél)
·Helyzetkép az iskolából
(2012. III.szám Ősz)
·Fény és árnyék
Emlékezés Barna Árpádra
(2011. I.szám Tavasz)
·Köszönet
(2010. II.szám Nyár)
·Békeidőben is tevékenyek a vöröskeresztesek
(2008. IV.szám Tél)
·Tisztelet a véradóknak
(2006. II.szám Nyár)
·Emlékoszlop az iskolában
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc