Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Vízkereszttől - húshagyókeddig
·2021. március 15.
·A leendő elsős kéthelyi tanítók levele
·Reményekkel telve kezdtük az új évet
·Helyi értékeink gyűjteménye, a Kéthelyi Települési Értéktár 2020/2021
·100 éves Kéthely Hamvad nevű falurésze
·Home office
·Betekintés a Szociális Szolgáltató Központ hétköznapjaiba
·Távoktatás egyetemista szemmel
·Középiskolás vélemények a tantermen kívüli, digitális oktatásról
·Kéthely és Balatonmáriafürdő települések közötti kerékpárút fejlesztése
·Sikeresen pályáztak a kéthelyi polgárőrök
·1%
·Gyászhír

Mesélő természet

Mesél a természet, akárhova nézünk. Ha egy öreg, odvas fára, ha az ágai között fészkelő madárra, ha a madárfiókákat védelmező levelekre, a meleget adó napsugárra, amely szebbnél szebb virágokat csal elő a talajból. Mintha mindezt csak a mi örömünkre, mindennapi életünk szebbé tételéért tenné. A környezet megismerésére nevelés által a gyerekek a szűkebb és tágabb természeti és társadalmi környezetről olyan tapasztalatokat szereznek, amelyek az életkoruknak megfelelő, biztonságos eligazodáshoz, tájékozódáshoz nélkülözhetetlenek. Fontos, hogy adjunk elég időt és lehetőséget a gyerekeknek a természeti jelenségek, tárgyak, növény- és állatfajok apró kis csodáinak, ezernyi szépségének felfedezésére, az évszakok hangulatának átélésére.

Végállomás: Balatonfenyves

A szeptember és az október még lehetőséget ad sok udvari játékra, sétára és kirándulásra, az őszi évszak változásainak megfigyelésére. A középső-nagycsoportos gyermekeknek október 9-én maradandó élményben volt részük. Reggel nyolc órakor gyülekeztünk az óvodában. Segítőkész szülők szállítottak bennünket autóval Somogyszentpálra a kisvasút megállóhelyéhez. A gyerekek nagyon izgultak, hiszen közülük csak négyen láttak eddig kisvonatot. Volt csodálkozás, amikor megérkezett a szerelvény, nem gondolták, hogy ennyire kicsi. A kis „mesevonattal” Balatonfenyvesre utaztunk. Közben gyönyörködtünk a természet őszi színeinek sokféleségében, a vetésen szaladgáló fácánokban, gémekben és egyéb madarakban, a réten legelő szarvasmarhákban. Balatonfenyvesen a csendes Balaton partján sétáltunk, az ott lévő játszótéren jót mozogtunk, s megetettük az arra úszkáló hattyúkat és vadkacsákat. Hazautazás előtt egy jégkrémet is tudtunk vásárolni az összegyűjtött vadgesztenye árából. Nagyon sok gyereknek az autóbuszon utazás is nagy élmény volt, hisz a huszonegy gyerek közül csak hatan tapasztalták. Kellemesen elfáradva, sok-sok élménnyel tértünk vissza az óvodába. A gyerekek szerint „jó volt, csak rövid volt”.

Barátnők
Barátok
Hattyúetetés az óvodai kiránduláson
Horváth Györgyné
(2007. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Helyesen író kéthelyi lányok
(2020. I.szám Tavasz)
·Sakk
(2019. I.szám Tavasz)
·Vendégek a kéthelyi iskolában (folytatás)
(2015. IV.szám Tél)
·A polgárőrség a közbiztonság legfontosabb civil szereplője
(2014. IV.szám Tél)
·Kétirányú, 2x1 haladósávos kerékpárút épül
(2013. I.szám Tavasz)
·Kiemelkedő versenyeredmények a 2011-12-es tanévben
(2012. II.szám Nyár)
·Nyitott Klub
(2010. II.szám Nyár)
·Kórushírek
(2009. II.szám Nyár)
·Élmények a fonyódligeti táborból
(2006. III.szám Ősz)
·Versenyeredmények a 2003-2004. tanévben
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc