Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

10 éves az Asszonykórus

Csoportkép a kéthelyi asszonykórusról

A kéthelyi, dalos ajkú menyecskék 1992 decemberében találkoztak először - Hurja Lajos tanár úr irányításával - azzal a céllal, hogy együtt próbáljanak énekelni maguk és mások örömére. A valódi "munka" azonban 1993 januárjában kezdődött. A kezdeti kisebb, helyi és környékbeli szereplések után 1994-ben volt az első igazi megmérettetés a Népzenei Együttesek Országos Minősítőjén (NEOMI), ahol ezüst minősítést ért el a fiatal kórus. Még ugyanabban az évben a Vass Lajos Népzenei Versenyen arany fokozat volt a jutalom. Az 1996-os és az 1998-as NEOMI-n szintén "aranyosak" lettek az asszonyok. Ezt 2002-ben is sikerült megvédeni. 2002-2003-ban a Vass Lajos versenyeken - melyek felmenő, továbbjutásos rendszerűek - arany, majd kiváló arany fokozatot ért el a kórus. Az említett versenyeken és találkozókon kívül többször szerepeltek a fővárosban (Erkel Színház, Olasz Kulturális Központ, Orczy-kert), különböző falvak kórusainak rendezvényein és két alkalommal Bécsben is felléptek. Állandó meghívottjai a Balatoni Dalok és Dalosok Találkozójának, valamint az Advocatus kistérségi dalostalálkozónak.
2004. április 17-én Kéthelyen rendezői voltak a NEOMI-nek. Itt ismét arany minősítést szereztek. A felsorolt eredmények csupán a legfontosabb szakmai sikerek. A kórustagok jó, szinte családias kapcsolatban vannak egymással. A tíz évi közös munka, szereplések, versenyek, utazások, az egymásra utaltság összekovácsolta őket. A keddi próbák életük részévé váltak, s ha elmarad egy-egy, már hiányzik.
- De téved az, aki azt hiszi, hogy csak úgy énekelgetünk. Főleg, amikor új népdalt, csokrot tanulunk. A próba végére alig marad hangunk, csak suttogunk egymással, egymáshoz. De nincs ez másképp akkor sem, ha szereplésre készülünk. Mégis, ha nem lenne, már hiányozna. Nagyon… - mondja a kórus vezetője, Hurja Lajos.
Az asszonyoknak nagyon sokat ér az a baráti viszony is, amit több somogy megyei kórussal alakítottak ki. Évről évre mindig más helyszínen rendezett találkozón ápolják a jó kapcsolatokat. Május utolsó szombatján ünneplik 10 éves fennállásukat egy kéthelyi kórustalálkozóval, ahol több környékbeli együttest látnak vendégül.

(2004. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Energiahatékonysági pályázatot nyert egy kéthelyi óvónő
(2019. IV.szám Tél)
·Motoros túra Horvátországba
(2018. II.szám Nyár)
·Helyi támogatások
(2015. III.szám Ősz)
·Falunapi horgászverseny Kéthelyen
(2014. II.szám Nyár)
·A Nyitott Klub programjairól
(2012. IV.szám Tél)
·„Segíteni mindig, mindenkinek.”
(2011. II.szám Nyár)
·Jelentés
(2010. III.szám Ősz)
·Bemutató tanítás az iskolában
(2008. I.szám Tavasz)
·Új gyerekek, új dolgok az óvodában
(2005. III.szám Ősz)
·Kiss Zoltánra emlékezünk
(2005. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc