Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Vízkereszttől - húshagyókeddig
·2021. március 15.
·A leendő elsős kéthelyi tanítók levele
·Reményekkel telve kezdtük az új évet
·Helyi értékeink gyűjteménye, a Kéthelyi Települési Értéktár 2020/2021
·100 éves Kéthely Hamvad nevű falurésze
·Home office
·Betekintés a Szociális Szolgáltató Központ hétköznapjaiba
·Távoktatás egyetemista szemmel
·Középiskolás vélemények a tantermen kívüli, digitális oktatásról
·Kéthely és Balatonmáriafürdő települések közötti kerékpárút fejlesztése
·Sikeresen pályáztak a kéthelyi polgárőrök
·1%
·Gyászhír

Katasztrófavédelem

Németh István, alias Pistabá’ vezetésével idén is összeállt egy kisebb csapat azzal a céllal, hogy elérjék a lehető legmagasabb csúcsot a katasztrófavédelmi versenyek terén, tehát eljussanak az országos versenyre. A csapatnak Havanecz Bianka, Molnár László és Sebdenics Márk mellett szerény személyem is tagja volt.

A versenyre való felkészülés Pista bácsinál zajlott. Itt felváltva gyakoroltuk az elméleti és gyakorlati feladatokat. Az első megmérettetésen, amit a körzeti verseny jelentett, még Molnár László nélkül, Szabó Zoltánnal vettünk részt, a váltás csak ezután történt. A körzeti versenyről sikerült továbbjutnunk a megyeire. Itt már sokkal összetettebb feladatok vártak ránk, így a versenyt rengeteg felkészülés előzte meg. Több állomáson is számot kellett adnunk tudásunkról. Ezek között volt egészségügyi, környezetvédelmi és tájékozódási feladat is.

Összedugva a fejünket sikerült többnyire jó teljesítményt nyújtanunk, így megnyertük a megyei versenyt is. Mondanom sem kell, nagy volt az öröm, először el sem akartuk hinni. Hazafelé az autóban végig erről beszéltünk, s persze a piros lámpánál minden arra járónak megmutattuk az érmet és a kupát, amit szereztünk. Pista bácsi egész úton csendben volt, ezért megkérdeztem tőle, hogy talán nem örül a sikerünknek? Erre azt válaszolta: „De, csak én már az országoson gondolkodom.” Lehet, hogy nem pont ezt mondta, minden esetre ebből is látszott, hogy fontos neki a verseny, és szeret velünk foglalkozni.

Megint elkezdődtek a szokásos délutáni felkészülések. Homokzsákokat raktunk, palánkot ugrottunk, és készültünk az internetről letöltött anyagból. Az országos verseny 2 napos volt, és Csillebércen rendezték. A versenyzőkön kívül utánpótlásként alsós gyerekeket is vittünk magunkkal. Első nap kitöltöttünk egy 60 kérdésből álló tesztet, a második napon pedig egy akadálypályán kellett végigmennünk. Itt több állomáson, más-más feladatokat teljesítettünk. Mindez délelőtt lezajlott, délután pedig az eredményhirdetés következett. Minden versenyző kapott egy emlékérmet és oklevelet, a helyezetteket pedig külön jutalmazták.

Az első három csapatban ugyan nem voltunk benn, de azt megállapítottuk, hogy ez a verseny tapasztalatszerzésnek tökéletes volt, és hogy jövőre határozott céllal indulunk ismét.

A versenyzők a felkészítő tanárral
Horváth Rebeka 8. o.
(2007. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
(2020. II.szám Nyár)
·Sakk
(2019. I.szám Tavasz)
·Vadgesztenyefáink története
(2017. II.szám Nyár)
·Lantos Gyuláné Mika Mária
(2014. III.szám Ősz)
·1%
(2013. IV.szám Tél)
·Valaki Kéthelyről országos csúcsokat döntöget...
(2011. I.szám Tavasz)
·A Művelődési Ház hírei
(2010. III.szám Ősz)
·Itt a tél...
(2007. IV.szám Tél)
·Valamit tenni kell az oktatással?!
(2005. IV.szám Tél)
·Tehetségesek, eredményesek
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.08 msodperc