Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Katasztrófavédelem

Németh István, alias Pistabá’ vezetésével idén is összeállt egy kisebb csapat azzal a céllal, hogy elérjék a lehető legmagasabb csúcsot a katasztrófavédelmi versenyek terén, tehát eljussanak az országos versenyre. A csapatnak Havanecz Bianka, Molnár László és Sebdenics Márk mellett szerény személyem is tagja volt.

A versenyre való felkészülés Pista bácsinál zajlott. Itt felváltva gyakoroltuk az elméleti és gyakorlati feladatokat. Az első megmérettetésen, amit a körzeti verseny jelentett, még Molnár László nélkül, Szabó Zoltánnal vettünk részt, a váltás csak ezután történt. A körzeti versenyről sikerült továbbjutnunk a megyeire. Itt már sokkal összetettebb feladatok vártak ránk, így a versenyt rengeteg felkészülés előzte meg. Több állomáson is számot kellett adnunk tudásunkról. Ezek között volt egészségügyi, környezetvédelmi és tájékozódási feladat is.

Összedugva a fejünket sikerült többnyire jó teljesítményt nyújtanunk, így megnyertük a megyei versenyt is. Mondanom sem kell, nagy volt az öröm, először el sem akartuk hinni. Hazafelé az autóban végig erről beszéltünk, s persze a piros lámpánál minden arra járónak megmutattuk az érmet és a kupát, amit szereztünk. Pista bácsi egész úton csendben volt, ezért megkérdeztem tőle, hogy talán nem örül a sikerünknek? Erre azt válaszolta: „De, csak én már az országoson gondolkodom.” Lehet, hogy nem pont ezt mondta, minden esetre ebből is látszott, hogy fontos neki a verseny, és szeret velünk foglalkozni.

Megint elkezdődtek a szokásos délutáni felkészülések. Homokzsákokat raktunk, palánkot ugrottunk, és készültünk az internetről letöltött anyagból. Az országos verseny 2 napos volt, és Csillebércen rendezték. A versenyzőkön kívül utánpótlásként alsós gyerekeket is vittünk magunkkal. Első nap kitöltöttünk egy 60 kérdésből álló tesztet, a második napon pedig egy akadálypályán kellett végigmennünk. Itt több állomáson, más-más feladatokat teljesítettünk. Mindez délelőtt lezajlott, délután pedig az eredményhirdetés következett. Minden versenyző kapott egy emlékérmet és oklevelet, a helyezetteket pedig külön jutalmazták.

Az első három csapatban ugyan nem voltunk benn, de azt megállapítottuk, hogy ez a verseny tapasztalatszerzésnek tökéletes volt, és hogy jövőre határozott céllal indulunk ismét.

A versenyzők a felkészítő tanárral
Horváth Rebeka 8. o.
(2007. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Télutó, tavaszelő az oviban
(2020. I.szám Tavasz)
·Programok az iskolában
(2019. I.szám Tavasz)
·Arcok a múltból…
(2015. IV.szám Tél)
·A Kéthely SE hírei
(2015. II.szám Nyár)
·Egyházközségünk hírei
(2013. II.szám Nyár)
·Boszorkányos történet
(2012. I.szám Tavasz)
·Fedett kerékpártároló az iskolában
(2010. III.szám Ősz)
·Óvodai hírek
(2007. III.szám Ősz)
·Vizsgáztak a nyolcadikosok
(2007. II.szám Nyár)
·Mikulás az iskolában is járt...
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.10 msodperc