Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám

Katasztrófavédelem

Németh István, alias Pistabá’ vezetésével idén is összeállt egy kisebb csapat azzal a céllal, hogy elérjék a lehető legmagasabb csúcsot a katasztrófavédelmi versenyek terén, tehát eljussanak az országos versenyre. A csapatnak Havanecz Bianka, Molnár László és Sebdenics Márk mellett szerény személyem is tagja volt.

A versenyre való felkészülés Pista bácsinál zajlott. Itt felváltva gyakoroltuk az elméleti és gyakorlati feladatokat. Az első megmérettetésen, amit a körzeti verseny jelentett, még Molnár László nélkül, Szabó Zoltánnal vettünk részt, a váltás csak ezután történt. A körzeti versenyről sikerült továbbjutnunk a megyeire. Itt már sokkal összetettebb feladatok vártak ránk, így a versenyt rengeteg felkészülés előzte meg. Több állomáson is számot kellett adnunk tudásunkról. Ezek között volt egészségügyi, környezetvédelmi és tájékozódási feladat is.

Összedugva a fejünket sikerült többnyire jó teljesítményt nyújtanunk, így megnyertük a megyei versenyt is. Mondanom sem kell, nagy volt az öröm, először el sem akartuk hinni. Hazafelé az autóban végig erről beszéltünk, s persze a piros lámpánál minden arra járónak megmutattuk az érmet és a kupát, amit szereztünk. Pista bácsi egész úton csendben volt, ezért megkérdeztem tőle, hogy talán nem örül a sikerünknek? Erre azt válaszolta: „De, csak én már az országoson gondolkodom.” Lehet, hogy nem pont ezt mondta, minden esetre ebből is látszott, hogy fontos neki a verseny, és szeret velünk foglalkozni.

Megint elkezdődtek a szokásos délutáni felkészülések. Homokzsákokat raktunk, palánkot ugrottunk, és készültünk az internetről letöltött anyagból. Az országos verseny 2 napos volt, és Csillebércen rendezték. A versenyzőkön kívül utánpótlásként alsós gyerekeket is vittünk magunkkal. Első nap kitöltöttünk egy 60 kérdésből álló tesztet, a második napon pedig egy akadálypályán kellett végigmennünk. Itt több állomáson, más-más feladatokat teljesítettünk. Mindez délelőtt lezajlott, délután pedig az eredményhirdetés következett. Minden versenyző kapott egy emlékérmet és oklevelet, a helyezetteket pedig külön jutalmazták.

Az első három csapatban ugyan nem voltunk benn, de azt megállapítottuk, hogy ez a verseny tapasztalatszerzésnek tökéletes volt, és hogy jövőre határozott céllal indulunk ismét.

A versenyzők a felkészítő tanárral
Horváth Rebeka 8. o.
(2007. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Előadás az úri hímzésről
(2019. IV.szám Tél)
·Vadgesztenyefáink története
(2017. II.szám Nyár)
·A művelődési ház hírei
(2017. I.szám Tavasz)
·Szekeres Tibor
(2014. III.szám Ősz)
·Hittanos gyereknap
(2012. II.szám Nyár)
·„Segíteni mindig, mindenkinek.”
(2011. IV.szám Tél)
·Új fogorvosunk bemutatkozik
(2009. IV.szám Tél)
·A doktor bácsi. Emlékezés dr. Batáry Károlyra
(2008. IV.szám Tél)
·Egészségügyi hírek
(2005. IV.szám Tél)
·Emlékezzünk...
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc