Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Katasztrófavédelem

Németh István, alias Pistabá’ vezetésével idén is összeállt egy kisebb csapat azzal a céllal, hogy elérjék a lehető legmagasabb csúcsot a katasztrófavédelmi versenyek terén, tehát eljussanak az országos versenyre. A csapatnak Havanecz Bianka, Molnár László és Sebdenics Márk mellett szerény személyem is tagja volt.

A versenyre való felkészülés Pista bácsinál zajlott. Itt felváltva gyakoroltuk az elméleti és gyakorlati feladatokat. Az első megmérettetésen, amit a körzeti verseny jelentett, még Molnár László nélkül, Szabó Zoltánnal vettünk részt, a váltás csak ezután történt. A körzeti versenyről sikerült továbbjutnunk a megyeire. Itt már sokkal összetettebb feladatok vártak ránk, így a versenyt rengeteg felkészülés előzte meg. Több állomáson is számot kellett adnunk tudásunkról. Ezek között volt egészségügyi, környezetvédelmi és tájékozódási feladat is.

Összedugva a fejünket sikerült többnyire jó teljesítményt nyújtanunk, így megnyertük a megyei versenyt is. Mondanom sem kell, nagy volt az öröm, először el sem akartuk hinni. Hazafelé az autóban végig erről beszéltünk, s persze a piros lámpánál minden arra járónak megmutattuk az érmet és a kupát, amit szereztünk. Pista bácsi egész úton csendben volt, ezért megkérdeztem tőle, hogy talán nem örül a sikerünknek? Erre azt válaszolta: „De, csak én már az országoson gondolkodom.” Lehet, hogy nem pont ezt mondta, minden esetre ebből is látszott, hogy fontos neki a verseny, és szeret velünk foglalkozni.

Megint elkezdődtek a szokásos délutáni felkészülések. Homokzsákokat raktunk, palánkot ugrottunk, és készültünk az internetről letöltött anyagból. Az országos verseny 2 napos volt, és Csillebércen rendezték. A versenyzőkön kívül utánpótlásként alsós gyerekeket is vittünk magunkkal. Első nap kitöltöttünk egy 60 kérdésből álló tesztet, a második napon pedig egy akadálypályán kellett végigmennünk. Itt több állomáson, más-más feladatokat teljesítettünk. Mindez délelőtt lezajlott, délután pedig az eredményhirdetés következett. Minden versenyző kapott egy emlékérmet és oklevelet, a helyezetteket pedig külön jutalmazták.

Az első három csapatban ugyan nem voltunk benn, de azt megállapítottuk, hogy ez a verseny tapasztalatszerzésnek tökéletes volt, és hogy jövőre határozott céllal indulunk ismét.

A versenyzők a felkészítő tanárral
Horváth Rebeka 8. o.
(2007. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Szüreti felvonulás, bál, borkorcsolyasütő verseny
(2019. IV.szám Tél)
·Sakkos híreink
(2017. III.szám Ősz)
·Kéthelyi diákok a Somogy megyei sakk diákolimpián
(2017. I.szám Tavasz)
·Nemzetközi versenyen ért el aranyérmet Szabó Zsolt muskotálya
(2015. I.szám Tavasz)
·Sakk
(2013. III.szám Ősz)
·Sakk
(2012. I.szám Tavasz)
·Ez a nap más, mint a többi!
(2010. II.szám Nyár)
·Kórus
(2008. II.szám Nyár)
·Az iskola nyári programjaiból
(2006. III.szám Ősz)
·Élményeim a sítáborról
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc