Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

Élményeim a sítáborról

Az idei tanévben január 4-én, egy vasárnapi hajnalban indultunk síelni a szlovákiai Certovicára. Szállásunkra örömmel és izgalommal telve érkeztünk meg délután két óra körül. Este tíz óráig, a takarodóig még sokat beszélgettünk, a fáradság ellenére a lefekvés egy kicsit elhúzódott.
Az igazi sítábor csak másnap kezdődött, megkaptuk a síbérleteket, a haladó síelők már siklottak is a felvonóhoz, hogy tanári felügyelet nélkül csúszhassanak le. A kezdők Bajnok Éva tanárnő, Nagy Gábor tanár úr és természetesen Kern Zoltán igazgató úr segítségével kezdték elsajátítani a síelés művészetét a gyakorlópályán. Este mindenki fáradt volt, ezért hamar elaludtunk.
Szerdán már a kezdők is csatlakoztak hozzánk, sokan várták ezt a napot, hiszen tanári kísérettel felmehettek az egyik legnehezebb pályára. Szerencsére mindenki megúszta maradandó sérülés nélkül, a kisebb-nagyobb esésektől eltekintve. Az elemózsia, amit otthonról hoztunk, teljesen elfogyott, ezért tanári engedéllyel szerveztünk egy kirándulást a közeli faluba, hogy készleteinket feltöltsük. Síelés után indultunk a 3 km-es útra. Odafele egyszerűen lejutottunk a lejtőn, felfelé már nehezebben másztunk a megpakolt hátizsákokkal.
Másnap reggel izgatottan ébredtünk, mert ez volt a kategóriák szerinti verseny napja. Hamar túlestünk a két fordulón, utána szabadon síelhettünk. Mindenki kihasználta az utolsó napot.
Szombat reggel sajnálkozva indultunk haza. Útközben megálltunk, hogy elkölthessük megmaradt koronáinkat. A határról három óra veszteglés után mehettünk tovább. A következő megálló Székesfehérvár volt, ahol végre magyar ételt ehettünk. Este 7 órakor érkeztünk Kéthelyre.
Sokáig fogjuk még emlegetni ezt az eseménydús hetet.

Berta Zsófia 8.a
(2004. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Téli sakkhírek
(2018. IV.szám Tél)
·Pályázatok, pályázatok, pályázatok…
(2017. II.szám Nyár)
·Bajnok
(2016. I-II.szám Nyár)
·Történelmi helyszínen történelmi győzelem
(2014. III.szám Ősz)
·Antal László emlékei
(2012. IV.szám Tél)
·Az elmúlt időszak tapasztalatai
(2010. IV.szám Tél)
·Minőségbiztosítás az iskolában
(2010. I.szám Tavasz)
·Meghívó a Művelődési Házba
(2008. IV.szám Tél)
·Fáj a térdem…
(2005. III.szám Ősz)
·Emlékoszlop az iskolában
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc