Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Egyesület - Kéthelyért

Nem csak ennyien voltunk

Sokféle ember él egy községben, így Kéthelyen is. Némelyek csak használják a falut – élvezve annak előnyeit – ideiglenes tartózkodási helynek tekintik, és akad olyan is, aki teljesen lelakja a környezetét. Szerencsére a többség együtt él a falujával és hozzátesz, ápol, épít. Közöttük vannak olyan emberek, akik a saját portájukon túlra is tekintenek, van-e tennivaló, lehetne-e még valahol javítani a község arculatán, jobbítani az emberek hangulatán, orvosolni a hibákat. Ilyen lelkes, értelmes fiatalokkal találkoztam március 9-én a művelődési házban, ahová meghívtak a Kéthelyért Egyesület alakuló gyűlésére.

Nagyon szimpatikus hozzáállással, komoly szándékkal fogtak egy olyan egyesület felépítéséhez, amely közhasznú tevékenységet folytat, politikai pártoktól, vallási felekezetektől független. Megfogalmazták az alapszabályzatot, okiratba foglalták céljaikat, a tagság feltételeit, a jogokat és kötelezettségeket, a tisztségviselők feladatait, a működéssel, gazdálkodással kapcsolatos kérdéseket. Megválasztott elnök Dávid Tamás, elnökhelyettes Dr. Magyar Lívia, titkár Dávidné Vidák Tünde, pénztáros Rádi Adrienn lett. A Felügyelő Bizottság tagjai: Molnár Irén, Szabó Zsolt, Balázs Andorné.

Álljon itt néhány az egyesület céljaiból:

  • A település fejlődésének elősegítése, kulturális értékeinek megóvása, hagyományainak felelevenítése.
  • Rendezvények szervezése, illetve szervezés segítése.
  • Bel- és külföldi cserekapcsolatok, testvér-települési kapcsolatok kialakításában való részvétel.
  • Az egyesület összefogja mindazokat, akik Kéthelyért tenni szeretnének.

A felvállalt közhasznú tevékenységekből a teljesség igénye nélkül:

  • Szociális tevékenység, családsegítés
  • Képességfejlesztés, ismeretterjesztés
  • Természetvédelem, környezetvédelem, állatvédelem
  • Önkéntes tűzoltás, mentés, katasztrófa-elhárítás, stb.

A Kéthelyért Egyesület tagjai sorába vár minden olyan személyt, (lehet jogi személy, gazdálkodó szervezet, intézmény is) aki egyetért az egyesület céljaival, elfogadja annak alapszabályzatát, tevékenyen részt vállal működésében. A 18 év alatti személyeknél szülői nyilatkozat, hozzájárulás szükséges a belépéshez. A tagság éves díja 1000,- Ft. Pártoló tagokat is várnak, akik vállalják az egyesület célkitűzéseinek erkölcsi, anyagi támogatását.
Tiszteletbeli tagnak felvehető olyan személy, aki múltbeli vagy jelenlegi kiemelkedő szakmai vagy erkölcsi támogatásban részesíti az egyesületet, őt tagdíjmentesség illeti meg.
Megtiszteltetésnek érzem, hogy meghívtak a Kéthelyért Egyesületbe. Remélem, mások is csatlakoznak hozzánk, és a tagok lelkesedése töretlen marad.

Az első Kéthelyért szervezett esemény a március 17-i falutakarítás volt. Negyven fő (16 gyerek és 24 felnőtt) vett részt az önkéntes munkában, melynek során a falu minden utcáját végigjárva zsákokba szedtük a természetidegen anyagokat (papírt, üvegeket, műanyagokat, stb.). Az eldobált cigarettavégek gyűjtéséről – tekintve a nagy mennyiséget – lemondtunk. Egy ilyen akció jó nevelési eszköz: amelyik gyerek most szedte a szemetet, az nem fogja ledobni a földre, ezentúl elviszi a kukáig. Talán példát is adtunk a lakosság egy részének hozzáállásból: igen, a szemét másé, de a falu a miénk. Jó lenne, ha egy idegen nálunk körülnézve ezt gondolná: Szép tiszta ez a falu, bizonyára rendes emberek lakják, jó lehet itt élni…

Balázs Andorné
(2007. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Programok az iskolában
(2019. I.szám Tavasz)
·Örökre elment egy borász...
(2018. II.szám Nyár)
·A kéthelyi általános iskola Szülői Szervezetének tájékoztatója
(2016. I-II.szám Nyár)
·Munka, fejlődés, nyugalom
(2015. I.szám Tavasz)
·Eredményeim, terveim
(2012. II.szám Nyár)
·A művelődési ház nyári programjai
(2011. III.szám Ősz)
·Mióta van iskola Kéthelyen?
(2010. II.szám Nyár)
·Jegyzői tájékoztató
(2008. III.szám Ősz)
·A 2005-2006. tanév versenyeredményeiből
(2006. II.szám Nyár)
·Emlékezés egy régi márciusra
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc