Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Új szociális szolgáltatások Kéthelyen

2006. január 1-jével megalakult az Önkormányzatok Szociális Mikrokörzeti Társulása, melyben hét település (Kéthely, Balatonújlak, Somogyszentpál, Táska, Pusztakovácsi, Libickozma és Somogyfajsz) szerződött szociális feladatok ellátására. Ezek a következők: házi segítségnyújtás, nappali ellátás, családsegítés, szociális információs szolgáltatás és étkeztetés.

A házi segítségnyújtás beindítása bizonyult a legnehezebb feladatnak. Ezen az ellátási formán belül főként az egyedülálló, önmagát ellátni képtelen vagy részben képtelen időskorúaknak, mozgáskorlátozottaknak, illetve fogyatékkal élőknek célunk segíteni a mindennapi tevékenységekben, a házkörüli és a házimunkában, illetve a fizikai segítség mellett gondozónőink az igénylők lelki egészségét is próbálják fenntartani, javítani. Az ellátás térítésmentes. Időseink – mai világunkban érthető – bizalmatlansága miatt akadályokba ütköztünk, melyet az adott település közismert személyiségeinek (polgármester, jegyző, tanító) bevonásával sikerült megoldanunk. Jelenleg tizenegyen közel 60 igénybevevőt látunk el a hét társult településen.

A családsegítő szolgáltatásban három gondozónő dolgozik, akik feladata a 7 település hátrányos helyzetű családjainak segítése, támogatása, többek közt adományok gyűjtése, szociális ellátásokhoz való hozzáférés elősegítése és mentális, érzelmi segítségnyújtás.

A nappali ellátás az Idősek klubja keretein belül napi kétszeri étkezést és szabadidős programokat foglal magába. Heti rendszerességgel tartunk kézműves foglalkozást, filmklubot és imaórát. A kézműves foglalkozáson készült dísztárgyak egy részét a helyi ovisoknak ajándékoztuk Mikulás nap alkalmából, másik részét pedig a klubban felállított karácsonyfa díszeként bárki megtekintheti. Az idei év záró programja december 19–én 9 órakor kerül megrendezésre, ahol karácsonyi hangulatban ajándékokkal, műsorral kedveskedünk időseinknek.

Jó érzés adni ...

A társulást folyamatosan bővíteni szeretnénk, elsőként 2007. január 1-jétől a közösségi ellátással, mely a szenvedélybetegek (alkohol-, drog-, nyerőgépfüggőség) és pszichiátriai betegek (depresszió, stressz, szorongás, lelki sérülések) gondozását jelenti. Az új szolgáltatás bevezetésével előreláthatólag 1 fő gondozónő felvételére kerül sor.

A továbbiakban pályázatok benyújtásával is törekszünk a tárgyi, személyi feltételek bővítésére, esetlegesen újabb szolgáltatások bevezetésére.

Bővebb információért, bárminemű segítségért forduljon hozzánk bizalommal!

Tanai Adrienn
(2006. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Alakuló ülés
(2019. IV.szám Tél)
·Alakuló testvér-települési kapcsolat
(2017. IV.szám Tél)
·Működik a szakszervezet az óvodában
(2016. I-II.szám Nyár)
·Sakk
(2015. I.szám Tavasz)
·Húsz éve áll a könyvtár élén Kovács Lajosné könyvtáros
(2013. IV.szám Tél)
·Iskolai Farsang
(2011. I.szám Tavasz)
·Németh Lajos képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Néhány mondat az iskoláról
(2007. IV.szám Tél)
·Tisztelet a véradóknak
(2006. II.szám Nyár)
·Pedagógusnap 2005.
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc