Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Új óvodásaink vannak

„Elmúlt a nyár,
Itt az ősz,
Kampósbottal
Jár a csősz…”

Az őszi erdő minden évben megújuló, csodálatos színjátéka a lombhullatás. A szemünk előtt napról-napra színesednek a levelek. Fokozatosan változnak sárgára, barnára, de amíg idáig eljutnak, a színek ezerféle árnyalatát csodálhatjuk meg.
Szeptember első napjaiban hasonló érzés fogja el az embert, amikor megérkeznek az új óvodások. Anyukájuk kezét fogva, tágra nyílt szemmel, izgalommal telve lépnek be a csoportszobába. Oda, ahol ettől a naptól kezdve a nap legnagyobb részét töltik. Persze csak folyamatosan, minden nap tovább maradnak. Majd itt ebédelnek, és aztán itt is pihennek.
A kiscsoport létszáma 13 fő. Szeptember 18-án jön 4, majd október 2-án 3 új kisgyermek. Végül tavasszal újabb 3 fővel szaporodunk. Így tanév végére 23 lesz a csoport létszáma.
Az első napok varázsa után, amikor már édesanyjuk csak ebéd után jön értük, és velünk, óvó nénikkel maradnak, elő-elő buggyan egy-egy könnycsepp. Igyekszünk minden síró kisgyermeket megnyugtatni. Ölbe vesszük, megsimogatjuk, játszunk velük. A nagy- és középső csoportos gyermekek nagy szeretettel fogadták a kicsiket. Az udvaron segítik őket és vigasztalják, különösen a nagyobb testvérek veszik pártfogásba a kisebbet.
Az új gyermekeknek sok új dolgot kell megtanulniuk. Helyüket az öltözőben, a jelüket, hogyan kell szólítani az óvó nénit. Mikor kell kezet mosni… Közben játékosan verseket, meséket mondunk, dalokat énekelünk a kicsiknek.
A beszoktatási idő szeptember elsejétől november 1-jéig tart, így bőven marad idejük mindent megismerni és megtanulni az óvodában.
Reméljük, a beszoktatás végére a szeptemberi könnycseppek mosolyra változnak, és vidáman, jókedvvel jönnek az óvodába mindannyian szüleik és a mi örömünkre.

Nemes Istvánné
Mika Lajosné
(2006. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·A Vincés nővérek Kéthelyen
(2020. III.szám Ősz)
·Önkormányzati tervek 2019-re
(2019. I.szám Tavasz)
·Az utolsó perc
(2017. II.szám Nyár)
·Schmid Team
(2015. III.szám Ősz)
·Gyémánt diploma
(2014. II.szám Nyár)
·Horgász leszek
(2011. IV.szám Tél)
·Pályázati felhívás gyűjtőmunkára
(2009. II.szám Nyár)
·Sakkeredmények
(2009. I.szám Tavasz)
·Barátunk a vers
(2006. I.szám Tavasz)
·Kórushírek
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc