Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Új óvodásaink vannak

„Elmúlt a nyár,
Itt az ősz,
Kampósbottal
Jár a csősz…”

Az őszi erdő minden évben megújuló, csodálatos színjátéka a lombhullatás. A szemünk előtt napról-napra színesednek a levelek. Fokozatosan változnak sárgára, barnára, de amíg idáig eljutnak, a színek ezerféle árnyalatát csodálhatjuk meg.
Szeptember első napjaiban hasonló érzés fogja el az embert, amikor megérkeznek az új óvodások. Anyukájuk kezét fogva, tágra nyílt szemmel, izgalommal telve lépnek be a csoportszobába. Oda, ahol ettől a naptól kezdve a nap legnagyobb részét töltik. Persze csak folyamatosan, minden nap tovább maradnak. Majd itt ebédelnek, és aztán itt is pihennek.
A kiscsoport létszáma 13 fő. Szeptember 18-án jön 4, majd október 2-án 3 új kisgyermek. Végül tavasszal újabb 3 fővel szaporodunk. Így tanév végére 23 lesz a csoport létszáma.
Az első napok varázsa után, amikor már édesanyjuk csak ebéd után jön értük, és velünk, óvó nénikkel maradnak, elő-elő buggyan egy-egy könnycsepp. Igyekszünk minden síró kisgyermeket megnyugtatni. Ölbe vesszük, megsimogatjuk, játszunk velük. A nagy- és középső csoportos gyermekek nagy szeretettel fogadták a kicsiket. Az udvaron segítik őket és vigasztalják, különösen a nagyobb testvérek veszik pártfogásba a kisebbet.
Az új gyermekeknek sok új dolgot kell megtanulniuk. Helyüket az öltözőben, a jelüket, hogyan kell szólítani az óvó nénit. Mikor kell kezet mosni… Közben játékosan verseket, meséket mondunk, dalokat énekelünk a kicsiknek.
A beszoktatási idő szeptember elsejétől november 1-jéig tart, így bőven marad idejük mindent megismerni és megtanulni az óvodában.
Reméljük, a beszoktatás végére a szeptemberi könnycseppek mosolyra változnak, és vidáman, jókedvvel jönnek az óvodába mindannyian szüleik és a mi örömünkre.

Nemes Istvánné
Mika Lajosné
(2006. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Magyarok kenyere Kéthelyen
(2019. II.szám Nyár)
·Téli sakkhírek
(2018. IV.szám Tél)
·Bosnyák Viktória a könyvtárban
(2016. III.szám Ősz)
·Fekete Csaba
(2014. III.szám Ősz)
·Vége van ...
(2013. III.szám Ősz)
·Gondolatok – kisdiákok között
(2010. IV.szám Tél)
·Feladatok, nevelési elvek az óvodában
(2009. III.szám Ősz)
·Köszönet
(2009. I.szám Tavasz)
·Rendeletváltozás
(2006. I.szám Tavasz)
·Hatvan évvel ezelőtt történt
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc