Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Óvodai tavaszvárás

„Táncra, táncra kisleányok,
daloljatok kisfiúk,
Itt a farsang, haja-huj,
ne lássunk ma szomorút…”

Óvodánkban a február a farsang jegyében telt. A hónap első napjaiban ünneplőbe öltöztettük a csoportszobákat, amivel kezdetét vette a 28-áig tartó mulatozás. Minden hét végén egy-egy csoport látta vendégül a többi óvodást. 10-én a nagycsoportosok hívták meg a kisebbeket. Az óvónő, a dadus és a gyerekek közreműködésével aerobik bemutatót láthattunk, majd almakompót várta a lelkes közönséget. 17-én a kiscsoportosoknál jártunk, ahol az óvónők és a dajka a Mackóébresztés c. mesejelenetet adták elő és pudingot készítettek. 24-én a középső csoportban az óvónénik a Vajaspánkó és a Falánk tyúkocska c. báb-, illetve árnyjátékot mutatták be. Kókuszgolyóval és pattogatott kukoricával kínálták a vendégeket. Mindhárom esetben ebédig tartó mulatozás folyt, ahol a gyerekek nagyon jól érezték magukat.
28-án, húshagyó kedden mindenki már reggel jelmezbe öltözött. Délelőtt önfeledt játék, zene, tánc folyt egészen délig. Fél 4-re vártuk a szülőket. Jelmezesek bemutatkozása, közös versmondás, éneklés színesítette a délutánt. 17 órakor került sor a Kisze bábu elégetésére. Közös énekkel, verssel, télbúcsúztató - tavaszváró rigmusokkal táncoltuk körül az égő Kiszét.

A farsang elmúltával még sok feladat vár ránk. A nagycsoportosok óvodai szakvéleményének elkészítése, év végi kirándulás szervezése. Csoportunk létszáma 19 fő, ebből 18-an kezdik az első osztályt szeptemberben.
A szülőket nyílt napra hívtuk az óvodába, ahol megfigyelhették gyermeküket foglalkozás közben. A nyílt napot este szülői értekezlet zárta. Egy pohár meleg tea mellett megbeszéltük a nyílt nap tapasztalatait, az iskolaérettség kritériumait és egyéb aktuális kérdéseket.

A keszthelyi színházban két előadás vár a középső és nagycsoportos gyerekekre. Áprilisban Kipling: A dzsungel könyve c. mesejátékot tekintjük meg. Nemrég járt nálunk egy pécsi bábművész, Dékány Ágnes, aki a Kolontos Palkó c. magyar népmesét mutatta be, mellyel nagy sikert aratott a gyerekek körében. A bábelőadást az óvodában tartott karácsonyi vásár bevételéből finanszíroztuk, melyet a Szülő Szervezet bonyolított. Húsvét előtt is tartunk vásárt, a gyerekek, az óvónők, a dajkák és a szülők által készített tárgyakból. Ennek bevételét is már gondolatban elköltöttük egy bohócműsorra.

Április elején a hagyományos szülő-gyermek közös program keretén belül Ivanics Istvánné kézműves tölt nálunk egy délutánt. Tojásfestési és -díszítési technikákkal ismertet meg bennünket. A korábbi évek tapasztalatai alapján az idén is sok érdeklődő szülő részvételére számítunk.

A Játék – Világ Közalapítványunk nevében ezúton is köszönjük a szülők támogatását, melyet adójuk 1 %-ának felajánlásával tettek.

„Köszöntünk szép kikelet,
Ragyogjál a föld felett…”

Mika Lajosné
(2006. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Reményekkel telve kezdtük az új évet
(2021. I.szám Tavasz)
·Motoros túra Horvátországba
(2018. II.szám Nyár)
·In memoriam…
(2017. II.szám Nyár)
·Bódis Józsefné Varga Ibolya
(2014. III.szám Ősz)
·Látványborászat a falu szélén
(2013. II.szám Nyár)
·Összefogás a gyermekekért
(2011. IV.szám Tél)
·Néptánc az óvodában
(2009. IV.szám Tél)
·Élménygyűjtés nagycsoportosoknak
(2008. II.szám Nyár)
·Önkormányzati fejlesztések Kéthelyen 2002-2006 között, és a következő évek esélyei
(2006. III.szám Ősz)
·Új képzési formák szeptembertől
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc