Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Újra forog a film
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép

Óvodai tavaszvárás

„Táncra, táncra kisleányok,
daloljatok kisfiúk,
Itt a farsang, haja-huj,
ne lássunk ma szomorút…”

Óvodánkban a február a farsang jegyében telt. A hónap első napjaiban ünneplőbe öltöztettük a csoportszobákat, amivel kezdetét vette a 28-áig tartó mulatozás. Minden hét végén egy-egy csoport látta vendégül a többi óvodást. 10-én a nagycsoportosok hívták meg a kisebbeket. Az óvónő, a dadus és a gyerekek közreműködésével aerobik bemutatót láthattunk, majd almakompót várta a lelkes közönséget. 17-én a kiscsoportosoknál jártunk, ahol az óvónők és a dajka a Mackóébresztés c. mesejelenetet adták elő és pudingot készítettek. 24-én a középső csoportban az óvónénik a Vajaspánkó és a Falánk tyúkocska c. báb-, illetve árnyjátékot mutatták be. Kókuszgolyóval és pattogatott kukoricával kínálták a vendégeket. Mindhárom esetben ebédig tartó mulatozás folyt, ahol a gyerekek nagyon jól érezték magukat.
28-án, húshagyó kedden mindenki már reggel jelmezbe öltözött. Délelőtt önfeledt játék, zene, tánc folyt egészen délig. Fél 4-re vártuk a szülőket. Jelmezesek bemutatkozása, közös versmondás, éneklés színesítette a délutánt. 17 órakor került sor a Kisze bábu elégetésére. Közös énekkel, verssel, télbúcsúztató - tavaszváró rigmusokkal táncoltuk körül az égő Kiszét.

A farsang elmúltával még sok feladat vár ránk. A nagycsoportosok óvodai szakvéleményének elkészítése, év végi kirándulás szervezése. Csoportunk létszáma 19 fő, ebből 18-an kezdik az első osztályt szeptemberben.
A szülőket nyílt napra hívtuk az óvodába, ahol megfigyelhették gyermeküket foglalkozás közben. A nyílt napot este szülői értekezlet zárta. Egy pohár meleg tea mellett megbeszéltük a nyílt nap tapasztalatait, az iskolaérettség kritériumait és egyéb aktuális kérdéseket.

A keszthelyi színházban két előadás vár a középső és nagycsoportos gyerekekre. Áprilisban Kipling: A dzsungel könyve c. mesejátékot tekintjük meg. Nemrég járt nálunk egy pécsi bábművész, Dékány Ágnes, aki a Kolontos Palkó c. magyar népmesét mutatta be, mellyel nagy sikert aratott a gyerekek körében. A bábelőadást az óvodában tartott karácsonyi vásár bevételéből finanszíroztuk, melyet a Szülő Szervezet bonyolított. Húsvét előtt is tartunk vásárt, a gyerekek, az óvónők, a dajkák és a szülők által készített tárgyakból. Ennek bevételét is már gondolatban elköltöttük egy bohócműsorra.

Április elején a hagyományos szülő-gyermek közös program keretén belül Ivanics Istvánné kézműves tölt nálunk egy délutánt. Tojásfestési és -díszítési technikákkal ismertet meg bennünket. A korábbi évek tapasztalatai alapján az idén is sok érdeklődő szülő részvételére számítunk.

A Játék – Világ Közalapítványunk nevében ezúton is köszönjük a szülők támogatását, melyet adójuk 1 %-ának felajánlásával tettek.

„Köszöntünk szép kikelet,
Ragyogjál a föld felett…”

Mika Lajosné
(2006. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Levélváltás Havanecz Biankával
(2019. III.szám Ősz)
·Kerámia szakkör
(2018. III.szám Ősz)
·Vendégek a kéthelyi iskolában
(2015. III.szám Ősz)
·Idén 10 éves a Kéthelyen
(2014. II.szám Nyár)
·Idei művészeti sikereim
(2013. I.szám Tavasz)
·Sakkozóink eredményei megyeszerte
(2011. I.szám Tavasz)
·Művelődési hírek
(2010. II.szám Nyár)
·Jegyzői tájékoztató
(2008. III.szám Ősz)
·A gesztenyegyűjtés jutalma
(2005. III.szám Ősz)
·Kórushírek
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc