Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Felkészíteni az új kihívásokra

Az általános iskolában az elmúlt években jelentős változások történtek, melyeket többek között az oktatáspolitikai prioritások átalakulásából és a kísérleti jelleggel elindított iskolai minőségfejlesztésbe való bekapcsolódásból adódtak. A minőségfejlesztéshez szorosan kapcsolódott az állandó önfejlesztés igénye és a szolgáltató jelleg növelésére való törekvés is.
Az iskola pedagógusai rendelkeznek azzal a megújulási készséggel, amely elengedhetetlen a folyamatos fejlesztéshez, a működési hiányosságok szisztematikus felszámolásához és megszüntetéséhez. Az elmúlt két évben 11 intézkedési tervet készítettünk arra, miként lehetne a működést hatékonyabbá, eredményesebbé tenni. A tartalmi fejlesztésnél meghatározó volt az elektronikus írástudás elterjesztése, a feltételrendszer javítása. A tantestület 90%-a rendelkezik azzal a számítástechnikai eszköztudással, amely ma a korszerű műveltség szerves részének tekinthető.
Mivel egy település oktatási intézményének nem csak a tanulók oktatása-nevelése az egyedüli feladata, ezért célunk az, hogy a lakosság számára lehetőséget biztosítsunk az informatikai eszköztudás elsajátításához. Az Informatikai és Számítástechnikai Tanárok Egyesületével kialakított kapcsolatunk lehetővé tette, hogy a felnőttoktatásba is bekapcsolódjunk. Az elmúlt 8 hónapban több mint 50 felnőtt vett részt az iskolában szervezett tanfolyamon, és szerzett bizonyítványt arról, hogy rendelkezik azokkal a fontos ismeretekkel, amelyek a számítástechnika mindennapi gyakorlatban történő alkalmazásához szükségesek. A tanfolyamon résztvevők elsajátították az Internet használatának elméleti és gyakorlati fogásait, és feltehetően otthon önállóan használják is az új tudásuk adta lehetőségeket.
Az iskola által kezdeményezett törekvésekkel összhangban Kéthely Község Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja, hogy az Internet elterjedéséhez és az esélyegyenlőség lehetőségének megteremtéséhez hozzájáruljon. Az IHM pályázatához azért csatlakoztunk, hogy a település valamennyi lakosának biztosítsa a könnyen elérhető, kiszámítható minőségben szolgáltató közösségi Internet-hozzáférési pont létrehozását. Ha a pályázat sikeres lesz, akkor a tavasz folyamán az eszközök telepítését kell elvégezni az iskolában. Reményeink szerint talán az ADSL vonal is kiépül, ezzel minden technikai feltétel adott lesz az Internet működtetéséhez.
Rendszeres nyitva tartással szeretnénk a település lakosságának biztosítani az Internet-hozzáférést és számítógép használatot. Programjainkkal támogatjuk az informatikai írástudás elterjedését és továbbterjesztését. Ha van rá igény, további tanfolyamokat is szervezünk a lakosság számára.
A nyilvánosan közzétett nyitvatartási időben rendkívül kedvező áron, képzett segítőre támaszkodva lehet a világhálót kihasználni, illetve számítástechnikai eszköztudáshoz jutni.
A pályázatban vállalt nyitvatartási idő heti 17 óra, amely igazodik a lakosság igényeihez. Az eszközök elhelyezésére és működtetésére, szolgáltatások nyújtására alkalmas infrastruktúrát, bútorzatot az iskola biztosítja.

Kern Zoltán
(2004. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Vízkereszttől - húshagyókeddig
(2021. I.szám Tavasz)
·Új rovat: Egyszerűen szép
(2018. II.szám Nyár)
·Kéthelyi diákok a Somogy megyei sakk diákolimpián
(2017. I.szám Tavasz)
·Sipos László
(2014. III.szám Ősz)
·A művelődés hírei
(2012. III.szám Ősz)
·A tornaterem felújítása
(2011. IV.szám Tél)
·Köszönetnyilvánítás
(2009. II.szám Nyár)
·A Kéthelyért Egyesület éves beszámolójából
(2008. II.szám Nyár)
·Toldi kalandja a farkasokkal – ahogy egy tücsök látta
(2005. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc