Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

„Hívogat az iskola…”

Minden kisgyermek életében jelentős fordulatot jelent, amikor táskával a hátán átlépi az iskola kapuját. A sok változás, újdonság várakozással és izgalommal tölti el. Számára pillanatnyilag a leglényegesebb és a legcsábítóbb az, hogy megtanul olvasni, írni, számolni.
Valóban, ez az általános iskola alapvető feladata.
A szülők, akik gyermekükkel talán együtt szoronganak a tanévnyitón, valószínűleg többet szeretnének tudni a lehetőségekről. Mit nyújt még az iskola annak érdekében, hogy gyermekük teljes értékű személyiséggé formálódjon, felkészüljön a továbbtanulásra, hogy érdeklődésének megfelelő tevékenységet végezzen?

Iskolánk egész napos elfoglaltságot biztosít az alsó tagozatosok számára, ún. iskolaotthonos rendszerben működik. Minden osztály a délutánt is saját nevelőivel (osztályfőnök és osztálytanító) tölti: házi feladatot old meg, gyakorol, hasznos szabadidős tevékenységeket végez és – ami ebben a korban még nagyon lényeges – játszik is. Ezzel a módszerrel az otthoni tanulást szeretnénk segíteni, a ráfordított időt csökkenteni.
Újabb lehetőséget jelent, hogy iskolánk két éve alapfokú művészetoktatási iskola lett. Minden gyermek adottságának és érdeklődési körének megfelelően három tanszak közül választhat. A táncművészetek közül néptáncot, a zeneművészeten belül furulyát és szintetizátort, a képzőművészeten belül rajzot és festészetet tanulhatnak.
Az iskola sportlétesítményei és felszereltsége biztosítják gyermekeink számára a mindennapos testnevelést, amely elengedhetetlen szempont az egészséges életmód kialakításához. A felső tagozatosoknak jól felszerelt számítógéppark áll rendelkezésre a számítástechnika és az informatika megismeréséhez. Tanulóink minden évben lehetőséget kapnak tudásuk megmérettetésére sokféle, különböző szintű tanulmányi verseny szervezésével. 4. osztálytól kezdve kötelező idegen nyelvként belép a német, ami a felső tagozaton – igény szerint – szakkör szintű angol oktatással egészülhet ki.
Hagyomány iskolánkban a tanulmányi kirándulás, ami osztályonként május hónapban zajlik le. A tanulók igénye szerint nyári táborozásokat szervezünk (üdülőtábor Fonyódligeten, kerékpáros tábor, sítábor), illetve úszásoktatást biztosítunk az érdeklődőknek.
Szívesen vesznek részt, illetve szerepelnek a gyermekek az iskola rendezvényein: történelmi témájú megemlékezéseken, karácsonyi műsoron, játszóházban, jelmezbálon, művészeti bemutatón, gyermeknapon. Ez utóbbi talán a kicsik számára a legfontosabb. Reméljük, jövőre a leendő 1. osztályosoknak is tetszeni fog!

(A Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola 2006/2007. tanévére az első osztályos tanulókat április 11-12-én 8 -16 óráig lehet beíratni a gondnoki irodában, az iskolatitkárnál.)

Sümegi Tamásné és Udvari Mária
(2006. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Bálozott az Asszonykórus
(2019. IV.szám Tél)
·Sakk
(2019. II.szám Nyár)
·Ünnepek és hétköznapok az óvodában
(2016. I-II.szám Nyár)
·Civil szervezetek által elnyert pályázatok
(2015. III.szám Ősz)
·Tóth Imre tanító, igazgatóhelyettes életútja (1903-1967)
(2013. III.szám Ősz)
·Futball élet Kéthelyen
(2012. II.szám Nyár)
·Megnyitotta kapuit az iskola
(2009. III.szám Ősz)
·A Kéthelyért Egyesület éves beszámolójából
(2008. II.szám Nyár)
·Egyesület - Kéthelyért
(2007. I.szám Tavasz)
·Versenyeredmények a 2003-2004. tanévben
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc