Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Húsvét
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk
·Pünkösd

A Buday nálunk is megmutatta

November 30-án nagy meglepetés érte a kéthelyi iskolásokat: reggel kamerás operatőr várta őket a bejárat előtt. A TV2 stábja szállta meg a konyhát, ahol dr. Buday Péter mesterszakács irányításával főzték az ebédet. A Napló szerkesztősége arra volt kíváncsi, lehet-e az általános iskolások számára biztosított 180,- Ft-os nyersanyagnormából egészséges, finom, változatos fogásokat az asztalra tenni. A megszokott, hagyományos ételek helyett igazi különlegességekkel lepte meg a gyerekeket és az itt étkező felnőtteket. Sütőtök krémleves, roston sült pulyka szilvamártással, rizskörettel és zelleres almasalátával. Tanulságként megállapítható, hogy jó lenne korszerűbb, egészségesebb táplálkozásra szoktatni gyermekeinket, de ennyi pénzből ez szinte lehetetlen.
Gyermekeinknek nagy élmény volt ez a nap. Buday Péter nemcsak szakácstudományával, hanem közvetlen egyéniségével is belopta magát a szívekbe.

Nekünk ízlett
Szakácsaink most is aktívak voltak.
Készül a különleges ebéd
Mesterszakács az iskolában
Kellemes emlék

Élményeink…

Én nagyon megijedtem a Buday Pétertől. Odajött az Attilához, fél méterre volt tőlem. Aztán engem is felvettek a tévébe. Amikor elmentek az egész asztal nagyot nevetett, de nagyon csendben. Kaptam a Buday Pétertől autogramot. De már az uzsonnakor nem volt ott, szomorú voltam.

Horváth Viktória

Máté és én kértünk autogramot a Buday Pétertől. Beszélgettünk a kamerásokkal. Addig a szakács bácsi bement a 3. osztálynak aláírást adni.

Bajnok Eszter

Ízlett a leves és a második is. Nagyon finomak voltak. Szívesen látlak máskor is. Köszönöm, hogy itt voltál!

Szabó Richárd

Reggel beléptem az osztályba, és azzal fogadtak, hogy a Buday Péter fog nekünk főzni. Hát elmentünk tízóraizni. Bementem és szembenéztem a kamerával. És tényleg ő főzött!

Radák Gábor

Buday Péter eljött az iskolánkba. Pont akkor, amikor technika óránk volt. Beszélgettünk vele, és behívtuk a terembe. Sorba álltunk az aláírásáért. Nemsokára jött az ebéd. Már nagyon vártam, milyen íze lesz.

Lakatos Dominik

Órák után bementünk az ebédlőbe. Kaptunk autogramot is. Buday Péter nagyon kedves volt. M. Kiss Csabával is találkoztam. Nem olyan volt, mint a tévében. Még beszélgettek is velem, ennek nagyon örültem.

Tapaszti Gergő

Amikor vége lett az utolsó órának, az osztálytársaim lementek autogramot kérni. Én nem mertem. Eljött az ebéd. Mikor bementünk, láttuk, hogy ott vannak a kamerások és M. Kiss Csaba. Ebéd közben odajöttek és megkérdezték, hogy finom-e. Nekem a leves kicsit furcsa volt, mert még nem ettem sütőtöklevest. A második már finomabb volt.

Szabó Alexandra

A szerkesztők
(2005. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Olvasótábor
(2019. II.szám Nyár)
·Múltidéző – Fehérlaposok
(2017. I.szám Tavasz)
·Általános iskolai versenyeredmények 2014/2015.
(2015. II.szám Nyár)
·Sakk
(2014. IV.szám Tél)
·Német nyelvi kommunikációs verseny
(2012. IV.szám Tél)
·Országos fedett pályás bajnoki címet szerzett Bajnok Eszter távolugrásban!
(2011. I.szám Tavasz)
·A régi disznóölések
(2009. IV.szám Tél)
·Szülők és óvoda
(2007. II.szám Nyár)
·Élmények a fonyódligeti táborból
(2006. III.szám Ősz)
·„Előkészítve áll a pálya…”
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc