Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

Téli jeles napok az óvodában

-Télapó, gyere már!
A nagyon várt ajándék
A picinek még segítség kell
Jó együtt dolgozni

A kéthelyi óvodások minden évben türelmetlenül várják Mikulás napját. Százával rajzolják kívánságaikat tükröző leveleiket a nagyszakállú Télapónak. A Szülői Szervezet ajándéka óvodásainknak idén Figura Ede zenés, verses, énekes előadása volt december 6-án. Elkezdődött a karácsonyi készülődés is. Egy munkadélután keretében a szülők és gyermekek az üvegfestés technikájával ismerkedhettek meg. Gyönyörű karácsonyi ablakdíszek születtek. Egy másik délutánon az ügyes kezű anyukák és a gyerekek – immár hagyományként – mézeskalácssütésen és -díszítésen vehettek részt. Évről évre egyre nagyobb a népszerűsége ennek a programunknak. A felnőttek és a kicsik egyaránt jól érzik magukat. „Az igazi ajándék az, amelyet mi magunk készítünk, ami szívből jön, és ami leginkább az illető személynek szól.” Az adventi koszorúkészítés, gyertyagyújtás is régi hagyományunk. Kopogtató koszorú kerül az ajtóra, fenyőfüzér az ajtó fölé, színes lámpácskák az ablakokba. Ne feledjük a lelkünket is ünneplőbe öltöztetni. Hiszen a pompás koszorú, a csillogó fények, a harangocskák sora mit sem ér, ha gondolatainkban nem tudunk a hétköznapok kegyetlen egyhangúságától elszakadni. Szánjunk több időt gyermekeinkre, vonjuk be őket is a készülődésbe! Nem is gondolnánk, mi mindenben tudnak segítségünkre lenni, soha jobb alkalom nem adódhat meghitt beszélgetésekre.
Amikor sorra meggyújtjuk a gyertyákat az adventi koszorún, melegség járja át szívünket: adjunk egy-egy cseppnyi örömöt másoknak szívünkből szeretettel, s karácsonyra lelkünk is megtelik örömmel. Csak így lesz teljes az ünnep, csak így kívánhatunk magunknak is igazán boldog karácsonyt.

Horváth Györgyné és Magyar Tiborné
(2005. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Tevékeny évet zárt a művelődési ház
(2018. IV.szám Tél)
·Adventi programok Kéthelyen
(2017. III.szám Ősz)
·A 90 éves Kiss Zoltánné köszöntése
(2015. IV.szám Tél)
·Gyémánt diploma
(2014. II.szám Nyár)
·Sakk
(2012. IV.szám Tél)
·A Művelődési Ház őszi hírei
(2010. IV.szám Tél)
·Sipos Balázs polgármester-jelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Pályázati felhívás - Általános igazgatási ügyintéző
(2008. III.szám Ősz)
·Korszerűsödő oktatás
(2006. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc