Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

30 éves a kéthelyi kézimunka szakkör

Július 23-án, a falunapon minden eddiginél gazdagabb anyaggal, több kézimunkával gyönyörködtette a kiállítás a kéthelyi és vidéki látogatókat. Sok év munkája volt látható.

A vasárnap délután az ünneplés jegyében telt. Az idős szakkörösök is lelkesen készültek a találkozásra. A művelődési otthon tánctermében szívhez szóló énekek, zeneszó után a Somogy megyei Művelődési Központ vezetője elismerő szavakkal adta át a csoportnak a jubileumi ajándékot: kerámia tálat, díszes oklevelet. A másik teremben vendégfogadással folytatódott az ünneplés. Polgármesterünk pohárköszöntője után örömmel koccintottak a régi és új tagok. A művelődi ház igazgatója további ajándékkal lepte meg a legtevékenyebb kézimunkásokat. A környék településeiről is érkeztek meghívott alkotók. Ők szintén ajándékkal kedveskedtek nekünk. Meghitt beszélgetéssel teltek az órák. Megemlegettük az eltelt évtizedek eseményeit. Asszonyaink finomságokkal kínálgatták vendégeinket. Jó volt együtt lenni.

A legtevékenyebb kézimunkások ajándékot kaptak.
A szakköri tagok koszorúja.

Mit jelentett ez a három évtized? Megismertük a Kárpát-medence tájegységeinek népművészetét. Mi is alkottunk ezek nyomán lakástextileket: terítőt, futót, függönyt, stb. Közben megidéztük Kéthely múltját. Hogyan éltek, öltöztek, szórakoztak a múlt század elején, hogy élték át a világháborút. A szakkörösök régi receptekből készítettek ételeket az egész csoportnak. Minden foglalkozásra jutott valami meglepetés. Felköszöntöttük társainkat névnapjukon, születésnapjukon. Énekeltünk, beszélgettünk, közben járt a varrótű, készültek az alkotások.
Minden évben kirándultunk. Megismerkedtünk a tájegységekkel, múzeumokat látogattunk. Sárközön Decs, Szekszárd, Baranyában Pécs, Harkány volt a cél, továbbá jártunk Zalaegerszegen, Szombathelyen, a Velem-alkotótáborban. Mezőkövesden a Kiss Jankó Rozi kiállítás, Nyíregyházán, Egerben, Lillafüreden, Budapesten az országos kiállítások mind gazdag élménnyel örvendeztettek bennünket. Hogy utazásaink anyagi alapját megteremtsük, bált rendeztünk. A „Cérna bál”-nak híre ment a környéken. Vacsorát főztünk, süteményeket sütöttünk, hogy vendégeink jól érezzék magukat.
A szomszédos falvak hímzőivel is tartottunk kapcsolatot. Együtt mulattunk a gyótapusztai asszonyokkal, akik elhozták magukkal citerazenekarukat. Balatonmárián szintén jó hangulatban telt az összejövetel köszönhetően a gyótai és a helybéli kézimunkásoknak.

A 30 év alkotásaiból Kaposváron 2006. január 20-án jubileumi kiállítást láthatnak az érdeklődők. Nagy elismerést jelent ez a szakkör tagjai számára, igyekszünk rászolgálni, még tovább alkotni önmagunk és minden ember örömére hazánk értékeinek megőrzésével, hogy továbbadjuk azokat utódainknak.
E jelszó segítsen további munkánkban:

„Szeresd a szépet igazán,
Ez adja meg a lét becsét,
Mert ki a szépet szereti,
Széppé teszi életét!”

Szecsődi Árpádné
(2005. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
(2020. II.szám Nyár)
·In memoriam…
(2018. II.szám Nyár)
·Műfüves labdarúgópálya létesült Kéthelyen
(2017. III.szám Ősz)
·A Kéthely SE hírei
(2015. IV.szám Tél)
·Kéthelyi iskolások és nyugdíjasok Bugaszegen
(2014. II.szám Nyár)
·Kiemelkedő versenyeredmények a 2011-12-es tanévben
(2012. II.szám Nyár)
·Fekete Csaba képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Közfoglalkoztatás szervezése az „Út a munkához” program megvalósítása érdekében
(2009. I.szám Tavasz)
·Mit sütsz …
(2005. III.szám Ősz)
·Emlékezés egy régi márciusra
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.08 msodperc