Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel

Egészségügyi hírek

Madárinfluenza

Biztosan önök is tudják, de azért nem árt ismételni: a madárinfluenza a szárnyasok betegsége. Állatról állatra terjed, a környezetünkben való felbukkanásának nagyon kicsi az esélye. A mi állattartási szokásaink mellett beteg szárnyastól nem lehet elkapni a kórt. Esetleges veszélyt csak az jelenthetne, ha az állati és az ismert emberi influenzavírus, beteg emberben való találkozásakor új, megváltozott humán influenzavariáció jelenne meg. De az előző mondatban annyi az „esetleg” és a „ha”, hogy félnivalónk jelenleg inkább a már ismert influenzától van. Időseknek, krónikus betegeknek továbbra is javasolt az ingyenes oltóanyag.

Ügyeleti változások

Egy kötelező rendelet alapján 2006. január 1-jétől a vidéki háziorvosok nem dolgozhatnak tovább állandó készenléti rendszerben (eddig hétköznap éjjel sürgős panasz esetén mindig az ismert doktort lehetett és kellett hívni). Jövőre a környező önkormányzatok Marcali központtal állandó ügyeletet hoznak létre, amelyik minden hétköznap 16 órától másnap reggel 8 óráig és hétvégeken biztosítja az orvosi (sürgősségi!!) ellátást. Tehát, ha valakinek hétfő délután 5-kor megfájdul a hasa, orvost a marcali ügyeleten (a kórház kapuja mellett) talál. Az ügyeleti terület nagyon nagy lesz, ezért ha megoldható, célszerűbb a betegnek bemenni az ügyeletre. Ha a panaszok ezt nem teszik lehetővé, akkor telefonon kell jelezni a rosszullétet (310-515). Az ügyelet igazolást, táppénzt nem tud adni, és a nagy forgalom miatt – főleg eleinte – biztosan hosszú lesz a várakozási idő.
Kérem önöket, hogy nem sürgős vagy régóta fennálló panaszok miatt inkább engem hívjanak reggel 8 és délután 4 óra között, vagy ha a panasz halasztható, reggel jöjjenek el a rendelésre. Figyeljék a faluban a hirdetőtáblát, a fentieket ott is kiírjuk!

Dr. Gonda Péter
(2005. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Németh Lajos
(2019. III.szám Ősz)
·Beszámoló a szülői szervezet 2018-as tevékenységéről
(2018. II.szám Nyár)
·Mi szedtük
(2016. I-II.szám Nyár)
·Márfi József
(2014. III.szám Ősz)
·Évfordulóink 2012-ben
(2012. II.szám Nyár)
·A Művelődési Ház őszi hírei
(2010. IV.szám Tél)
·A régi disznóölések
(2009. IV.szám Tél)
·Köszönet...
(2007. III.szám Ősz)
·Vérnyomásmérőt minden háztartásba!
(2006. I.szám Tavasz)
·Gondolatok volt iskolámról
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.19 msodperc